Hilti Nederland

Pricing Manager - Berkel en Rodenrijs

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 19-11-2018 Functiecategorie Marketing
Standplaats Berkel en Rodenrijs Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris -
Pricing Manager

Locatie: Berkel en Rodenrijs
Referentienummer: 26521865

Wat is de functie?
Voor onze Marketing afdeling bij Hilti Nederland zoeken we een analytisch sterke, impactrijke en besluitvaardige Pricing Manager die de prijsstrategie voor de organisatie kan bepalen en uitdragen.

Wat is Hilti?
Als je de sector niet kent, heb je misschien nog nooit van ons gehoord. Onbewust zal je hoogstwaarschijnlijk wel met ons te maken hebben gehad, thuis, op school of werk en wellicht ook in het gebouw waar jij nu deze vacature aan het lezen bent. Hilti is namelijk een (internationale) partner in de bouwsector op gebied van technologisch leidende producten, software en diensten. In de meer dan 75 jaar van ons bestaan hebben wij naam gemaakt als innoverende pionier met een uitzonderlijke service. Momenteel hebben wij met ruim 28.000 collega’s, verspreid over 120 landen, meer dan 230.000 klantcontacten per dag. Het wereldwijde succes van ons familiebedrijf is te danken aan het feit dat wij op dagelijkse basis de droom van onze oprichter Martin Hilti – “I want to build an enterprise with entrepeneurs, where people can grow and develop.” – tot uitvoering brengen.

Wat houdt de functie in?

Als Pricing Manager ben je verantwoordelijk voor de prijsstructuur en -strategie binnen Hilti Nederland. Je managed de marges, zorgt dat onze prijs marktconform is en bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse prijsverhoging. In jouw functie vervul je een adviserende rol richting de business en je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van pricing projecten. Jij bent dé specialist op dit gebied binnen het marketing team en rapporteert direct richting het directieteam van Hilti Nederland.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:
• Je controleert en adviseert de sales force bij grote deals of projecten met klanten en bepaalt hierin de (prijs)strategie.
• Je zorgt ervoor dat de strategie van Hilti Nederland wordt gewaarborgd in de prijsafspraken.
• Je ondersteunt de Productmanagers in het opzetten van een product portfolio en het (continu) verbeteren daarvan.
• Je neemt markttrends waar en adviseert de Productmanagers in hun marktbewerking.
• Je bent sparringpartner voor het Management Team en bent verantwoordelijk voor het maken en presenteren van business cases.

Wat hebben wij te bieden?
Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving waarin veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.
• Je start met ons unieke onboarding programma (de Hilti Sales Academy) als directe investering in jou zodat je een warme landing hebt in ons bedrijf. Vervolgens krijg je van ons alle ruimte en ondersteuning die je nodig hebt om uit te kunnen blinken in jouw functie, waarbij je één op één gecoacht wordt.
• Voor jouw dagelijkse werkzaamheden krijg je uitstekende facilitaire ondersteuning en apparatuur (auto, laptop, telefoon, etc.).
• Je wordt onderdeel van een hecht team waar je op kunt bouwen.
• Een marktconform salaris op basis van een werkweek van 38 uur. Verder werken we met prestatiebonussen, premievrij pensioen en bieden we collectieve verzekeringen aan.
• Zodra jij klaar bent voor een volgende uitdaging gaan wij, met jouw persoonlijke ambitie als uitgangspunt, onderzoeken waar jouw ontwikkelkansen en carrièremogelijkheden liggen.
• Naast de individuele- en teamincentives die je kan behalen, hechten wij veel waarde aan de teamspirit binnen de gehele organisatie en dragen wij zorg voor vitaliteit. Hierdoor kun je gebruik maken van onze faciliteiten als een fit-scan en bootcamp 2 keer per week. Ook worden er regelmatig (sportieve) activiteiten georganiseerd.


Waarom solliciteren?

Hilti is wereldwijd marktleider als toeleverancier van de bouw. Wij zijn trots op onze naam en de mensen die dit realiseren. Hilti kent een interessante mix aan medewerkers met verschillende achtergronden. Wij geloven erin dat deze diversiteit ervoor zorgt dat onze teams levendiger, innovatiever en productiever zijn. Een achtergrond in de (internationale) bouw is niet het meest belangrijk, het gaat ons om de juiste ‘cultural fit’. Succes is in onze ogen het resultaat van teamwork, drive en kunnen, ongeacht iemands achtergrond.

Je hebt nodig:
• Een afgerond universitaire opleiding
• Enkele jaren werkervaring, bijvoorbeeld in consultancy of pricing
• Sterk analytisch vermogen
• Affiniteit met cijfers
• Impact en stijlflexibiliteit
• Besluitvaardigheid
• Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels

Kernwoorden: analytisch, stressbestendig, overtuigingskracht, adviseren, commercieel, stakeholdermanagement.

Werken bij een nieuw bedrijf en mogelijk voor jou ook in een nieuwe sector, betekent dat er veel nieuwe informatie en kennis op je af komt. Wij zorgen voor de juiste onboarding, coaching on the job en je krijgt collega’s met hoge bereidwilligheid om jou te ondersteunen. Wij rekenen bij jou op een proactieve houding en de ‘eagerness’ om snel te leren. Dit met als doel jou z.s.m. klaar te stomen binnen je rol.


Ben je enthousiast? We zien jouw CV en motivatie(brief) heel graag verschijnen (klik op de ‘solliciteer nu’ button). Wil je meer weten of heb je vragen naar aanleiding van de vacature? Neem dan contact op met recruitment via Claire Rog op het nummer 06-20226562.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Marketing
Branch(es) Detailhandel / Groothandel
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Kernwoorden: analytisch, stressbestendig, overtuigingskracht, adviseren, commercieel, stakeholdermanagement.

Contactgegevens

Contactpersoon Claire Rog

Vestigingsplaats

Solliciteer