Hilti Nederland

Accountmanager Rental Services (Ref. 265106) - Noord Nederland

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 16-02-2018 Functiecategorie Commercieel - Account Managemen...
Standplaats Noord Nederland Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris -
Accountmanager Rental Services– regio noord
Locatie: (Lijn ten noorden van: Haarlem, Amersfoort, Apeldoorn, Enschede)
Referentienummer: 265106

Wat is de functie?

Voor ons salesteam zijn we op zoek naar een Accountmanager Rental Services – regio noord.

Je bent verantwoordelijk voor het beheren van verkoop- en winstresultaten binnen je eigen klantportfolio door een effectieve accountstrategie. Maar dit is niet zomaar een baan in de verkoop! Bij ons kom je immers terecht in een unieke high-performance omgeving waarin je maximaal wordt ondersteund.

Wat is Hilti?

Als je de sector niet kent, heb je misschien nog nooit van ons gehoord. Hilti is toeleverancier van technologisch leidende producten, systemen en diensten voor de (internationale) bouw. Wij hebben een roemrijk verleden. In de meer dan 75 jaar van ons bestaan hebben we naam gemaakt als pionier van uitzonderlijke producten en services. Met meer dan 26.000 medewerkers in meer dan 120 landen zijn wij een geweldige plek om te laten zien wat je in je mars hebt. Bij Hilti kun je (bij)leren, jezelf ontwikkelen en werk maken van je carrière. Nationaal en internationaal.

Wat houd de functie in?

Je bedient onze Rental partners in Noord Nederland om een partner voor ze te zijn in het ontwikkelen van hun marktaandeel met als uitgangspunt het vergroten van de winst voor beide partijen.

Je ontwikkelt een accountstrategie en stimuleert de implementatie met volledig inzicht in de behoeften van klanten en hun operationele vereisten.

Je bouwt een netwerk van relaties op met belangrijke beslissers binnen de Rental markt.

Je communiceert en werkt samen met andere accountmanagers om de Rental-partners te ondersteunen in trainingen, klantevenementen, hun dagelijkse behoeften aan ondersteuning en het stimuleren van de vraag in de markt.

Je monitort de concurrentie in acties en aanbiedingen voor deze klant. Je analyseert en stuurt op kritische KPI’ s: verkoop, hoeveelheid, portefeuillewaarde en winstgevendheid.

Je werkt nauw samen met deze klanten om het Hilti-merk te vertegenwoordigen in communicatiemateriaal van klanten, bijvoorbeeld huurcatalogus, online pagina's, product displays etc.

Je identificeert specifieke klantbehoeften en analyseert de concurrentie.

Je evalueert het potentieel, de kansen en stelt businesscases samen en stimuleert de implementatie door met verschillende afdelingen samen te werken om oplossingen te vinden die win-winresultaten opleveren.

Je coördineert en neemt deel aan het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten aan deze klanten.

Zodra je komt werken bij Hilti, zie je waarom mensen blijven. Inderdaad, 82% van de mensen die zich twee jaar geleden bij ons hebben aangesloten, zijn nog steeds bij het bedrijf.

Wat bieden wij aan?

Laat ons zien uit welk hout jij gesneden bent en we bieden je mogelijkheden om carrière te maken binnen Hilti - om in het buitenland te werken, verschillende functies te bekleden en verschillende markten aan te pakken. Het is een geweldige manier om de juiste match te vinden voor je ambities en om de uitdagende carrière te maken die je zoekt.

Waarom zou je solliciteren?

Hilti kent een interessante mix aan medewerkers met verschillende achtergronden. Wij geloven erin dat deze diversiteit ervoor zorgt dat onze teams levendiger, innovatiever en productiever zijn. Het gaat ons er niet zozeer om dat je een achtergrond hebt in de (internationale) bouw, maar om de juiste ‘cultural fit’. Succes is in onze ogen het resultaat van teamwork, drive en kunnen, ongeacht iemands achtergrond.

Wat je nodig hebt is:

• Een bachelor diploma (niet essentieel) of op basis van aantoonbare werkervaring
• Verkoopervaring en zakelijk inzicht
• Ervaring in de Rental branche is een pré
• Sterke communicatie en persoonlijke vaardigheden
• Betrokkenheid, lef en een competitieve instelling
• In staat zijn de traditionele denkwijze van zakendoen te doorbreken , “out of the box” kunnen denken, zelfstandig, creatief en geloofwaardig zijn voor teams van marktleiders (combinatie van technische verkoop en marketing).
• Analytisch met commerciële vaardigheden.
• De mogelijkheid om met grote hoeveelheden gegevens te werken om conclusies te kunnen trekken voor de huidige status en toekomstige richting.
• Sterke motivatie en het vermogen om een expert te worden in product- en toepassingskennis door middel van zowel Hilti-trainingsprogramma's, zelflerend en de praktijk van de gereedschap verhuursector.
• Leergierig en een sterke intrinsieke motivatie.
• Flexibiliteit om veel te reizen - de rol bestrijkt half Nederland (Noord, Lijn Haarlem, Amersfoort, Apeldoorn, Enschede)

 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Account Management
Branch(es) Detailhandel / Groothandel
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Account Manager, Sales, rental, Business Development, verhuur

Contactgegevens

Contactpersoon Irene Eijkelenboom

Vestigingsplaats

Solliciteer